Medieval Trilogy PC CD

Bruttó ár
5.590 Ft
Nettó ár: 4.402 Ft
 
régóta nem kapható
Termék kódja: 39425
AscaronEN szinkron

Medieval Trilogy [PC CD]

Knights of Honor, Tortuga: Pirates of the New World és Patrician 3


  • A Knights Of Honor címét nem meghazudtolva nagy hangsúlyt fektet a játékban szereplő lovagokra, melyekből már rögtön az elején hat különböző képességekkel rendelkező hőst barkácsolhatunk.

    A Kém nevéhez hű feladatokat lát el birodalmunkban (illetve azon kívül is), hiszen ellenséges hadseregekbe beépítve őt akár saját országa ellen is fordíthatunk egy-egy sereget. Azt gondolom mondanom sem kell, hogy a diplomáciai kapcsolataink fellendítésén is sokat segít egy ilyen képességekkel megáldott ember, hiszen bármikor kapható egy kis határon túli információszerzésre is. Választhatunk Papot is, aki könyvek írásával birodalmunk kulturális értékét növeli, ezzel csábítva civil embereket városainkba. A Kereskedőt életre hívva több pénz vándorol az államkasszába, hiszen remek kapcsolatainak köszönhetően serkenti az árukereskedelmet határainkon belül és kívül is. Az Építkező kasztból származó lovagunknak egyetlen feladata van: serényebb munkára készteti a városunkban és környékén dolgozókat, ezáltal építkezéseinken nagyobb ütemben durrognak a pezsgősüvegek a képzeletbeli házavatókon. A Földbirtokos segítségével több élelem halmozódik fel településeinken, ami szintén nagyon fontos, mivel a hadsereg alapvető szükségletéről van szó. S a végére maradt az egyik legfontosabb lovagunk, a Vezető, aki a harcmezőn szerzett jártasságait kamatoztatva nyújt támogatást a hazájukért harcolóknak. Segítségével csapataink erősebbé, elszántabbá vállnak.

    A kisebb csetepatékat vagy háborúkat alapvetően kétféle módon simíthatjuk el: vagy a számítógépünkre és processzorára bízzuk az ütközet végkimenetelének kiszámítását, vagy pedig saját kézbe vesszük a dolgot. Ekkor egy közelebbi nézetet kapunk a csatamezőről, ahol egységeinket részletesebben láthatjuk, parancsokat adhatunk neki, és formációkba rendezhetjük őket, vagy akár meg is futamodhatunk – egyszóval igazi hadvezér módjára viselkedhetünk. Persze nem csak háborúskodásból áll az élet: fontos szerepet kapnak a diplomáciai intézkedések is, melyben békeszerződést, különböző egyezményeket, és kereskedelmi együttműködést köthetünk, ezáltal szert téve szövetségesekre, vagy akár közös ellenségekre is. Mindezt egy politikai térképről intézhetjük, amin egyértelmű színek jelzik, hogy mely birodalmakkal milyen kapcsolatokat ápolgatunk.

    Amint látható, a játék inkább a különböző lovagok megfelelő helyben és időben való alkalmazására van kiélezve, a hangsúly a helyes egyensúly megtalálásán van.

    A Knights Of Honor többjátékos funkcióval is rendelkezik, de senki se számítson világmegváltó csatákra, melyben a magyarok nyilaitól retteg az egész kontinens: a játék jellegéből fakadóan inkább csak a lassú kattintgatások lövik az egekbe adrenalinszintünket.


    Tortuga: Pirates of the New World
  • Ismét a tengerekre hajózunk, mégpedig a XVI. és XVII. századba, ahol a kalózok és más nemzetek ellen vívott harcokban tehetjük próbára taktikai képességeinket. Kifoszthatunk hajókat, szembeszállhatunk más flottákkal, városokat foglalhatunk el, szabadon rabolhatunk, fejleszthetjük kereskedelmi birodalmunkat. A Tortuga remek stratégiai produkció, 16 nagy küldetéssel, mindegyik esetében többféle befejezéssel (ezek teljesítményünk függvényében változnak), számtalan hajóval és egységgel, aprólékos 3D-s megjelenítéssel (hullámzó tenger, sérülő hajók, változó időjárás), valamint sokszínű játékmenettel. Célunk persze itt is az, hogy nyereségesek legyünk, és kormányzóvá avanzsálva teremtsük meg a békét vízen és szárazföldön egyaránt.


    Patrician 3

  • Értékelések Medieval Trilogy

    Nincs vélemény a termékről.