Sid Meier’s Civilization 6 Konzol típusa:

SZINTÉN ELÉRHETŐ Sid Meier’s Civilization 6 - PS4Sid Meier’s Civilization 6 - XBOX ONESid Meier’s Civilization 6 - NSW
Bruttó ár
7.490 Ft
Nettó ár: 5.898 Ft
 
Termék kódja: 352603
2KEN szinkron

Sid Meier’s Civilization 6 [PC DVD]

352603


A Sid Meier's Civilization 6 a Civilization sorozat folytatása, amelyből eddig 33 millió darabot adtak el, ebből több mint 8 millió darab a Civilization 5.

Az eredeti sorozatot Sid Meier dizajnér hozta létre, a Civilization egy stratégiajáték, ahol egy impérium kiépítésén dolgozik, amely az idővel is harcba száll. Váljon a civilizáció megalapítójává és vezérévé, amely a kőkorszakban kezdi vándorlásait, és kutatásaival egészen az információs korba jut el. Vezéreljen háborúkat, járjon el diplomatikusan, tegyen kulturális lépéseket és lépjen fel a legnagyob történelmi vezetőkkel szemben, próbáljon meg egy világcivilizációt létrehozni.

A Sid Meier's Civilization 6 egy új potenciállal érkezik, ahol az egymással küzdő vezetők saját terv szerint járnak el, amely történelmi alapokon nyugszik.

Terjedelmes impérium
Csodálja meg impériuma csodáit, melyek a térképen terjeszkednek, és amely az eddigieknél terjedelmesebb. A város épületei már negyedekre osztódnak, 12 különféle színnel jelölt negyed van, amelyből 5 vagy 6 már a játék elejétől hozzáférhető. A negyedek a város elkülönített részeiben lesznek, mindegyikben csak bizonyos típusú épületeket építhet. A tudományos negyeden, amely a "campus" elnevezést kapta csak tudományos épületeket építhet, mint pl. könyvtár, egyetem, laboratórium. Városa így a kutatásokra specializálódik.

Természetesen a negyedek száma a populáció által korlátozva van, amely arra készteti a játékost, hogy már a játék elején kiválassza mire specializálódjon a város. Ezek a döntések erősen befolyással vannak arra, hogy milyen várossal kezdjen. Ha a "campus" negyedet erdőhöz, vagy dzsungelhez közel építi fel, egy bónuszt kaphat, azonban ezek a negyedek a játékban teret foglalnak el, és gondolnia kell a lakosság étkeztetésére is. Biztosítania kell farmok, bányák kiépítését, melyek szintén külön teret igényelnek.

Aktív kutatás
A múltban lehetősége volt a tengerészetet és a sziget városait is gyorsan feltérképezni. A Sid Meier's Civilization 6 játékban a technológia fejlődése a környezetéhez és az akciójához kötődik.
Minden technológia saját aktivitással rendelkezik, amely saját kutatásainak fejlődését hivatott elősegíteni. Például a kőművesek munkáját egy kőbánya létrehozásával segti. Az a nemzet, akinek kövekhez nincs hozzáférése, az ilyen kutatást tovább fogja végezni. A barbárokkal folytatott harc a játék elején a katonai techológia gyorsabb kutatását eredményezi.

De hogy mindez ne legyen ilyen egyszerű, minden vezető további titos és véletlenszerű agendát kap.

Dinamikus diplomácia

A diplomáciai rendszer is megújult. A Civilization 5 játékban a civilizációk különféle előnyökben részesültek, de az MI elleni játékban olyan érzése támadt, hogy a nemzetek egyformák.

Minden vezető a nemzetek történelme alapján átdolgozásra kerültek. Lesz olyan vezető, aki a világ csodáinak létrehozásának megszállottja, és lehetséges lesz, hogy azok ellen a nemzetek ellen háborút hirdet, aki több világcsodát épít. További példa visszatérő városok, amelyek a lehető legtöbb barátságot akarják elérni a többi várossal, és lesznek olyanok is, akik több várost el akarnak foglalni. Ezek a nemzetek biztos nem lesznek barátok.

Nem utolsó sorban egy új győzelmi móddal is bővült a játék.

Kombinált hadseregek
A Sid Meier's Civilization 6 a hadseregek egy térben való korlátozásával folytatódik.  Támogató egység rendszere is hozzáadásra került, melynek köszönhetően az egységek ostrom toronyként, faltörő kosként, tank és légi egységként csatlakozhatnak az egyszerű, katonai egységhez.

Az egységek növeléséhez a játék végfázisában hadsereg jön létre, ahol két vagy három egyforma fajtájú (nyilasok) egység csatlakozhatnak egy erősebb egység érdekében. A nyilasok kb. 40% erősebbek az egyedi egységektől, amely azt jelenti, hogy egyes egységek gyöngébbek, mint kettő, de közösen az egyes támadásoknál ellenállóbbak és erősebbek. Összevont csapatok kialakítására a napóleoni korban lesz lehetősége, később alkalma nyílik egy harmadik egység hozzáadására. Mindezek az előnyök új taktikai lehetőségeket adnak, és csökkentik a térkép túltelítettségét.

Fejlesztett multiplayer
A hagyományos multiplayer módon több helyzetben kívül közreműködhet ellenségeivel.


Értékelések Sid Meier’s Civilization 6

Nincs vélemény a termékről.