Forbidden Siren 2

ÚJ TERMÉK
4.990 Ft
Bruttó ár
ELÉRHETŐSÉG
nincs raktáron
Bizonytalan beszerzési idő
Termék kódja: 4638

Sony 18 éven aluliak számára nem ajánlott és tiltott angol verzió

LEÍRÁS: Forbidden Siren 2 [PS2]

 • A túlélő horrorok komoly számban képviseltetik magukat konzolokon, talán a legismertebb a PC-s változattal is rendelkezők közül a Resident Evil és a Silent Hill. Feladatunk többnyire egy kilátástalannak tűnő szituáció túlélése, ellenfeleink pedig főleg élőhalottak vagy más szörnyek. Ennek a kategóriának egy újabb tagja a Forbidden Siren 2, mely főleg érdekes történetmesélésével mutat újat.

 • A játék igazi erőssége a történetvezetés, mely során szép lassan kapcsolja be az újabb és újabb szereplőket. Mi köti össze az eseményeket? Mi a kapcsolat egy fiú apjának megölése és egy különös hajótörés túlélői között? Mi elől menekül az ifjú katona felettesével? Az események lassan bontakoznak ki sok kisebb mozaikból, mivel egyik szereplővel se foglalkozik a program túl sokáig. Kicsit kaotikusan ide-oda ugrál közöttük, néha több darabka is ugyanazzal az emberrel foglalkozik, néha rövid időre elszakadunk valakitől. Sőt, az időrend sem egységes, van, hogy az előzményeket ismerjük meg épp.

 • Épp ez az, ami le is rontja azonnal a játékélményt, hiszen a sok kis apró darab miatt nehezebb követni a történetet, ráadásul a legtöbb csak annyiról szól, hogy menj el valahova, vegyél fel egy tárgyat és vidd el máshova. Néha még értelme sincs különösebben a cselekedeteknek. A másik gond, hogy pár helyen szinte csak a véletlen folytán lehet továbbjutni, például egy tetőn, aminek semmi haszna sincs elvileg, felvehetünk egy tárgyat, és akkor kapjuk meg a lehetőséget egy másik darabka teljesítésére.

 • A szörnyeket jól megoldották a készítők, nem teljesen ugyanazokat az útvonalakat járják be állandóan. Harcolni se ugyanúgy kell mindegyik ellen, van, amit agyon kell verni, másikat a golyó is fogja, sőt, akad egy fényérzékeny változat is (egy barna felhő kinézetével). Fegyvereket is kapunk szerencsére a küldetések elején, így a játék nagy része nem az attól való rettegéssel telik, hogy előbb eljutunk-e a fegyverért, mint jön egy ellenfél.

 • A játszható karakterek is változatosak, mindenkinek vannak különleges képességei és a történet során újabbakra is szert tesznek. A látássérültnek a kutyája jelzi az ellenfeleket, míg más képes a múltba pillantani, vagy épp a jelenben lát olyan dolgokat, melyeket a többiek nem. Mivel egyszerre csak egy karaktert irányítunk, annak, aki velünk van, tudunk parancsokat is kiadni, így nem teljesen a holtsúly kategóriába esnek.

 • Számomra az irányítás jelentette a legnagyobb negatívumot. Bár általában hamar megbarátkozok a konzolos kezeléssel, ebben az esetben nem igazán jártam sikerrel. Túl sok olyan kombináció van, melyeket illene nagyon hamar aktiválni, csak épp nem túl egyszerűek. Az alapmozgásokkal és a harccal nincs különösebb gond, de például a lőfegyvereknél a mesterlövész mód már komoly kihívások elé állítja az embert.

 • A játék grafikája még PS2-n se mondható kiemelkedőnek, egy átlagos szintet üt csak meg, bár a karakterek kinézetén igazán csiszolhatták volna még a fejlesztők. Kellemes összhatást eredményez, hogy az átvezető videók is pont ugyanúgy néznek ki, így nem zavaró a váltás sehol se. A hangok választhatóan angolul vagy japánul (angol felirattal) hallhatóak, de mind a kettő jól illik a karakterekhez, így célszerű az angol szinkront választani, nem az eredeti nyelvet.

 • Összességében a Forbidden Siren 2 legtöbb hibáját jóváteszik az újszerű ötletek, a checkpoint rendszernek hála nem megy az ember idegeire a sokszori próbálkozás sehol se. Minden horror rajongónak ajánlom kipróbálni, sok jó ötlettel és izgalmas helyzettel találkozhatnak majd a különböző rejtvények megoldása közben. Érdekes kihívást jelent a darabokra töredezett történet értelmezése is.

 • Forbidden Siren 2
  katalógusba hozzáadva: 2007.01.01.

  Kapcsolódó termékek

  Vélemények: Forbidden Siren 2

  Nincs vélemény a termékről.
  fizetési módok - támogatott fizetési módok és bankok